- Välkommen till Sveriges första
klimatneutrala trafikskola!

Miljö

Körkortsutbildning i en elbil!

Körkortsutbildning i en elbil – ett projekt som ligger i tiden

Under april månad 2015 började vi att  utbilda en av de första eleverna i en elbil för att senare ta ett körkort för automatväxlad bil. Utbildningen kommer att genomföras på Murtans Trafikskola i Falkenberg med Lennart Svensson som trafiklärare och projektledare. Utbildningen kommer att bedrivas i vår helt nya Volkswagen eGOLF.

Detta projekt har som syfte att påvisa att vi redan idag kan utbilda på framtidens elbilar. Vi vill också visa på de möjligheter som finns för de personer som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, NPF att genomföra en körkortsutbildning. Att utbildas i en automatväxlad bil kommer ge dem möjligheterna att enklare nå målet, att ta ett körkort. På skolan finns sedan 5 år en anpassad bil för elever med funktionsnedsättning.

Ni kommer under hela utbildningen att kunna följa oss via sociala medier på nätet. Vi kommer genom dessa medier sprida procesen mot vår elevs körkort.

Christer Eklund, 38 år, kommer att vara den person som ni får följa på sin väg till sitt efterlängtade körkort och han är också den som kommer att hålla er uppdaterade på nätet via de sociala medierna. Christer har sedan födseln en lindrig funktionsnedsättning. Han är mycket angagerad inom Riksförbundet Attention och deras lokalavdelning (Falkenberg/Varberg/Kungsbacka), vilka arbetar för personer med NPF.

Vi vill nu att alla ni som fått detta nyhetsbrev tar chansen att följa oss på vägen till körkortet, via nätet. Vi ser gärna att ni sprider detta nyhetsbrev till de som ni tror har ett intresse för en utbildning med framtidens drivmedel och för de personer med NPF, som önskar sig friheten att köra bil.


Följ oss och honom här via nedanstående länkar:
http://elbilen.murtans.se