- Välkommen till Sveriges första
klimatneutrala trafikskola!

Utbildningar

Personbil

Ansökan om körkortstillstånd
Kom in till oss innan du fyller 16 år. Då får du börja övningsköra på trafikskola och med handledare hemma.
Syntest krävs för dig som skall ta körkort, hos oss är naturligtvis SYNTEST GRATIS, men tänk då på att ta med legitimation. Syntesten registrerar vi direkt, du kan ha körkortstillstånd redan dagen efter.

Ansök direkt här för körkortstillstånd/hälsodeklaration och handledare här

Personlig utbildningsplan
Vi skapar din personliga utbildningsplan gratis!
Du får då reda på kostnad på ditt körkort, hur lång utbildningstiden kommer att bli och antal körlektioner. Vi kontrollerar sedan under utbildningen att vi klarar av vårt uppsatta mål når det gäller tidsplanering och antal lektioner.

Teoriutbildning
Sök igenom vårt teorischema så du hittar nästa kursstart.
Vi har schemalagd teoretisk undervisning varannan tisdag och torsdag klockan 16:30-18:00. Vår teoretiska undervisning innefattar sju teoritillfällen vilket innebär cirka 14 stycken 40 minuters lektioner.
I teorin ingår också att du skall göra tester på datorn och här har du tillgång till våra datorer som alltid är uppdaterad med de senaste frågorna. Dessa tester har du tillgång att göra under kontorstid.
Nu har du också möjligheter att göra dina tester på internet, Webcom, när du själv vill eller när vi har stängt. Om du tycker detta verkar intressant tar du bara kontakt med kontorspersonal. Kom in till kontoret, eller ring, så får du all hjälp och information om hur du skall gå till väga.

Körlektion och körutbildningen
Våra körlektioner är 40 min, (de flesta eleverna väljer att köra ett dubbelpass – 80 min) vilket vi tycker är en bra tid för utbildning då vi har nära till övningsområdena blir det inga längre transportsträckor.
Vi anpassar utbildningen efter dina kunskaper och ger dig rekommendationer på vad du bör/kan öva på hemma till nästa körlektion för att hålla nere dina kostnader. Om du har en privat handledare är han eller hon välkommen att åka med när som helst på dina körlektioner.
Innan du kan göra uppkörningsprovet på Trafikverket måste Du göra ”Riskutbildning 1” (teori om alkohol, droger, trötthet m.m.) och ”Riskutbildning 2” (halkkörning). Denna övning gör vi på Kristineheds Trafikövningsplats i Halmstad och detta brukar vara en uppskattad och rolig övning.
Gör du din utbildning under den mörka årstiden måste du också ha kört lektionen mörkerkörning (läs mer under fliken mörkerkörning).

Halkkörning, Risk 2an
Giltig svensk legitimation skall medtas till halkkörningen.

Landsvägskörning
Självklart kommer du att utbildas i momentet omkörning under vår landsvägs körning/resa.

Tips om hur du bör gå tillväga
För att utnyttja dina två år för övningskörning på bästa möjliga sätt, bör du och din handledare träffa en av våra trafiklärare i tidigt skede. Vi ger dig då de rätta grunderna och på så sätt kan felinlärning undvikas.

Du får också ett studiehäfte med tips om lämpliga övningar, som du och din handledare kan använda vid övningskörningen hemma. Din handledare får gärna delta på körlektioner och teoriundervisningen.
 
Det finns inget förutbestämt antal lektioner du måste köra. Vi skräddarsyr just din utbildning från vår undervisningsplan för att din utbildning skall bli den bästa.

Bästa och snabbaste resultat nås om du även startar din teoretiska undervisning i god tid. En varvad utbildning blir både bättre och effektivare. I vår teoriundervisning ingår sju teoretiska lektioner.