Tillbaka till utbildningar

EcoDriving

Betydelsen av ekonomisk körning blir viktigare i takt med att bränslepriserna stiger. Företag med egna bilar kan spara både energi och miljö men framför allt stora belopp genom att lära sin personal ett ekonomiskt körsätt, EcoDriving.

EcoDriving vänder sig självklart även till privatpersoner.

Utbildningen finns i tre olika former:
EcoDriving (personbil)
Heavy EcoDriving (lastbil/buss)
Working EcoDriving (arbetsmaskiner)

 

EcoDriving (personbil)

Utbildningen omfattar ett individuellt körpass på ca 1,5 timmar och ett gemensamt teoripass på ca 2 timmar. Kombinationen av teori och praktik är avgörande för resultatet av utbildningen.

 

HeavyEcoDriving (lastbil eller buss)

Utbildningen genomförs i två delar: praktik och teori. Praktiken genomförs i den typ av fordon som svarar mot kundens önskemål, lastbil eller buss, med eller utan automat/släp och omfattar 2 timmar.

 

WorkingEcoDriving (arbetsmaskiner)

Utbildningen omfattar en heldag bestående av teori varvat med praktik samt ett teoripass på ca 3 timmar vid ett senare tillfälle. Utbildningen genomförs i grupp på max 6 personer.

 

Safe & Eco utbildning

Hur bra förare kan du bli?
Safe & Eco är en form av personlig förarutveckling och vänder sig till företag och organisationer som vill få en bild av sina anställdas beteenden och attityder i trafiken.?

"Safe & Eco" kan ses som en naturlig utveckling av EcoDriving där man ytterligare lyfter människan bakom ratten. Trafiksäkerhetsaspekten i samband med ett miljöanpassat körsätt stärks och möjligheten att påverka föraren genom den egna självvärderingen och coaching känns som ett steg framåt i rätt riktning.

Vänd dig med förtroende till oss, så hjälper vi dig med din WorkingEcoDriving utbildning!

Ring oss för information om våra utbildningsförslag.